Consultatie gratuita Pretul conteaza! La Clinica Hemodinamic platesti mai putin. Noi avem contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Pentru o CONSULTATIE GRATUITA online CLICK AICI!
sau SUNA la 0731 520 880
Consultatie gratuita
Microdiscectomie - Oferta speciala noiembrie - decembrie !
Un raport cu privire la sistemul CEAS al CNAS din prisma utilizatorilor medici de familie ai unui soft cu care acestia lucreaza | Cardul de sanatate – Realitatea la o luna: Nu se mai poate face medicina | Prof. univ. dr. Nicolae Hancu a primit distinctia Meritul Academic | Studiu: Cancerul de san modifica structura osului pentru a se raspandi | Raport European: Mai mult de 4 cesti de cafea pot fi daunatoare sanatatii | Studiu: Contraceptivele orale de generatie noua cresc riscul aparitiei trombembolismului venos | Studii: Peste 10.000 de pacienti diagnosticati cu scleroza multipla in Romania | Proiectul pilot de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii Sunt primul ajutor – va continua la Cluj si Sibiu | OMS Europa: Ziua Mondiala fara Tutun din 2015 se va concentra pe reducerea traficului de contrabanda a tigarilor | Aproximativ 950 de participanti la cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice |

Tratamente chirurgicale utilizate in tratarea fibroamelor uterine

Fibromul uterin poate fi eliminat prin intermediul a două intervenții chirurgicale: histerectomie și miomectomie Histerectomia reprezintă o metodă de îndepărtare pe cale chirurgicală a uterului. Histerectomia este utilizată în tratamentul afecțiunilor ginecologice necanceroase, care nu au răspuns altor variante de tratament. Histerectomia este recomandată femeilor care nu doresc o sarcină și care nu mai au alte variante terapeutice.

Histerectomia - Indicații

Histerectomia, ca și intervenție chirurgicală este indicată în cazul hemoragiilor abundente din timpul menstrelor și a sarcinii, în cazul fibroamelor uterine , în endometrioză și în situația în care pacienta suferă de cancer uterin sau de col uterin.

Histerectomie - Clasificare

Histerectomia este de trei tipuri. Histerectomie totală, o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează atât uterul cât și colul uterin. Histerectomia subtotală, intervenție prin intermediul căreia se păstrează colul uterin fiind îndepărtat doar uterul. Această metodă prezintă un timp de recuperare mai scurt și un risc mai mic pentru apariția infecțiilor, a leziunilor căilor urinare. În ceea ce privește histerectomia radicală, se elimină uterul, cervixul, ovarele, toate structurile care susțin uterul. Această metodă este indicată pentru cazurile de cancer uterin, de col uterin sau al endometriozei.

Histerectomie – Complicații

De asemenea și în cazul histerectomiei pot apărea complicații. Cele mai frecvente complicații apărute în urma acestei intervenții chirurgicale sunt hemoragiile masive, leziuni ale intestinelor, leziuni ale vezicii urinare , cheaguri de sânge la nivel pulmonar, afecțiuni cardiace sau pulmonare.

Facebook Twitter Blog

Ultimele tweeturi