Consultatie gratuita Pretul conteaza! La Clinica Hemodinamic platesti mai putin. Noi avem contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Pentru o CONSULTATIE GRATUITA online CLICK AICI!
sau SUNA la 0731 520 880
Consultatie gratuita
Microdiscectomie - Oferta speciala noiembrie - decembrie !
Studiu OMS Europa: Problemele substantiale de mediu in scoli expun elevii la grave probleme de sanatate si educatie | Societatea Europeana de Microbiologie Clinica si Boli Infectioase: Bacteriile rezistente duc la o ineficienta a antibioticelor | Studiu: Mare parte din romani considera ca sistemul de sanatate din Romania discrimineaza pacientii | Statistici: Incidenta cancerului de piele a crescut cu peste 200% in ultimii 10 ani | Aproape 400 de gorjeni si-au testat gratuit glicemia in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, Editia Targu-Jiu | Noi tehnologii in diagnosticarea precoce a cancerului si initierea unui tratament personalizat | OMS: 25 Aprilie - Ziua Mondiala a Malariei | Studiu: In Romania numai 16% dintre mame alapteaza sugarul pana la 6 luni | Studiu: 84% dintre romani sustin interzicerea fumatului in spatiile publice | Studiu: Prea putini romani sunt dispusi sa acorde ajutor persoanelor cu Parkinson |

Tratamente chirurgicale utilizate in tratarea fibroamelor uterine

Fibromul uterin poate fi eliminat prin intermediul a două intervenții chirurgicale: histerectomie și miomectomie Histerectomia reprezintă o metodă de îndepărtare pe cale chirurgicală a uterului. Histerectomia este utilizată în tratamentul afecțiunilor ginecologice necanceroase, care nu au răspuns altor variante de tratament. Histerectomia este recomandată femeilor care nu doresc o sarcină și care nu mai au alte variante terapeutice.

Histerectomia - Indicații

Histerectomia, ca și intervenție chirurgicală este indicată în cazul hemoragiilor abundente din timpul menstrelor și a sarcinii, în cazul fibroamelor uterine , în endometrioză și în situația în care pacienta suferă de cancer uterin sau de col uterin.

Histerectomie - Clasificare

Histerectomia este de trei tipuri. Histerectomie totală, o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează atât uterul cât și colul uterin. Histerectomia subtotală, intervenție prin intermediul căreia se păstrează colul uterin fiind îndepărtat doar uterul. Această metodă prezintă un timp de recuperare mai scurt și un risc mai mic pentru apariția infecțiilor, a leziunilor căilor urinare. În ceea ce privește histerectomia radicală, se elimină uterul, cervixul, ovarele, toate structurile care susțin uterul. Această metodă este indicată pentru cazurile de cancer uterin, de col uterin sau al endometriozei.

Histerectomie – Complicații

De asemenea și în cazul histerectomiei pot apărea complicații. Cele mai frecvente complicații apărute în urma acestei intervenții chirurgicale sunt hemoragiile masive, leziuni ale intestinelor, leziuni ale vezicii urinare , cheaguri de sânge la nivel pulmonar, afecțiuni cardiace sau pulmonare.

Facebook Twitter Blog

Ultimele tweeturi